خبرگزاری مهر، گروه سیاست- فاطمه کرمانی: جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی یکی از مهم ترین تشکیلات حزبی در جریان اصولگرایی به شمار می رود. به طوری که این جمعیت همواره در انتخابات های مختلف ریاست جمهوری، مجلس و شوراها توانسته در این جریان سیاسی نقش آفرینی موثری داشته باشد.
برخی از اعضای این تشکل سیاسی را چهره هایی مانند الیاس نادران، مجتبی شاکری، لطفالله فروزنده، عوض حیدرپور، هاجر تحریری نیکصفت، عشرت شایق و رضا روستاآزاد تشکیل می دهند. این تشکیلات حزبی از سال ۱۳۷۵ تاسیس شد و از همان آغاز سکانداری آن به عهده حسین فدایی بود. وی اما در ۱۲ شهریور سال جاری در جلسه شورای مرکزی حزب مطبوعش از ادامه این مسئولیت استعفا داد و با رای اعضای جمعیت ایثارگران جواد عامری به عنوان دبیر جدید این حزب سیاسی انتخاب شد.
عامری در دوره دانشجویی از چهره های فعال بسیج دانشجویی و در سالهای اخیر از فعالان جامعه اسلامی و بسیج اساتید دانشگاه و هم اکنون معاون پژوهشی دانشکده مهندسی نفت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.
در گفتگویی با دبیر کل جدید جمعیت ایثارگران درباره ضمن آگاهی از مواضع و برنامه های وی به عنوان دبیر جدید این تشکیلات حزبی و همچنین برخی مسائل سیاسی روز کشور سوالاتی از وی پرسیدیم که در ادامه مشروح این گفتگو از نظرتان می گذرد.
درباره علت تغییر در دبیرکلی جمعیت ایثارگران بفرمایید. چرا آقای فدایی از ادامه این مسئولیت کناره گیری کردند به میل خودشان بود یا شرایط و فضای کار تشکیلاتی این چنین ایجاب می کرد که فردی جوان تر جایگزین وی شود.
همانطور که از طرف سخنگوی جمعیت و خود آقای فدایی گفته شد سالها بود که تغییر دبیر کل یک رای در جمعیت داشت و آن شخص خود آقای فدایی بودند ایشان اصرار داشت و هیچ فردی از اعضا با وی در این زمینه همراهی نمی کرد و دوستان هربار با آن مخالفت کرده اند.
استدلال وی این بود که اگر می خواهیم در تشکیلات ها و احزاب و هر مجموعه دیگری تحول ایجاد شود، بایستی به جوانان بها دهیم. یکی از آسیب های تشکل های انقلابی و اصولگرا این است که به گردش نخبگان و خصوصا جوانگرایی توجه نکرده اند.
شما به عنوان دبیر کل جدید جمعت ایثارگران آیا در روند کار این تشکل تغییرات یا اعمال رویکرد جدیدی را در نظر دارید و برای چالاکتر شدن این تشکل حزبی چه برنامه هایی دارید.
از نظر رویکردی، ما همان مسیر را دنبال می کنیم یعنی رویکردهای ما همان ولایت مداری، تحول خواهی، وحدت گرایی، مبارزه با نظام سلطه، برنامه علیه فقر، فساد و تبعیض است.
برای چالاکتر شدن جمعیت نیز اول نیاز به یک آرایش جدید در درون تشکیلات داریم. سپس نیروهایی جوان در کمیته ها به کار گرفته شوند تا تمام ارکان، این نو شدن و گردش نخبگان را دریابند.
آیا رویه انتقاد از دولت را پیش خواهید گرفت؛ در این صورت تمرکز شما در نقد از دولت بیشتر در چه حوزه هایی خواهد بود.
این دو تا سوال شبیه هم است. اصلا جریان رقیب در نظام جمهوری اسلامی برای همین است. جریان رقیب در نظام ما به دنبال آن است تا با نگاه دقیق و موشکافانه تری فعالیت های دولت مستقر را زیر نظر داشته باشد.
نگاه ما به دولت یازدهم آن بود که از نظر رویکردها چالش هایی با آن داشتیم از جمله در نحوه مواجهه با اقشار مستضعف، نحوه برخورد با نظام سلطه و... که در این موارد با گفتمان انقلاب اسلامی به طور روشن زاویه دارند. به نظر می رسد هنوز بعضی از افراد در دولت فقط در حد حرف، اقتصاد مقاومتی را مطرح می کنند. در صورتی که تنها راه حل مشکلات کشور توسل به این امر است. همچنین توجه به تولید و کمک بانکها به تولید در حد حرف باقی مانده است.
البته امید داریم در دولت جدید رویکرد ها به ریل اصلی انقلاب و مردم بازگردد. انتقاد ما هم از دولت کاملا مشفقانه خواهد بود به این معنا که چاله و چاه مقابل پایش را با شفافیت به او متذکر خواهیم شد.
در شرایط فعلی یکی از مهمترین مشکلاتی که هم مردم و هم مسئولان با آن دست به گریبان هستند مسئله اقتصاد و اشتغال است، به نظر شما برای برداشتن گام های موثر برای رفع این معضلات چه باید کرد؟ احزاب چقدر می توانند در حل مشکلات مختلف از جمله مشکلات اقتصادی کمک رسان دولت باشند.
اصولا در همه دولت های گذشته به احزاب و نهادهای مدنی و سیاسی، بی توجهی می شود. ما در ابتدای تشکیل دولت نهم برنامه جامعی برای تحول اقتصادی آماده کرده بودیم که کمترین توجهی به آن نشد. اما تلاش کردیم نمایندگان مرتبط با جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، فعالیت های جدی در مجلس هفتم داشته باشند که طرح هایی بسیاری همچون طرح استفاده از توانمندی داخلی، طرح تثبیت قیمت ها، طرح کاداستر، طرح محیط کسب و کار و... آماده و ارایه شد که متاسفانه با تغییر مدیریت مجلس هشتم، مجلس، رویکردی کاملا سیاسی اتخاذ کرد و مجلس نیز مانند دولت ها وارد دعواهای بیهوده سیاسی شد.
در عین حال ما به طور مستمر مباحث اقتصادی کشور را رصد می کنیم و راهکارهای تحول آفرین جدی برای عبور از رکود و مشکلات اقتصادی داریم.
فکر می کنید در چهارسال دوم دولت آقای روحانی جایگاه احزاب چگونه خواهد بود، چقدر فضا برای فعالیت حزبی را در کشور مهیا می بینید.
شواهد نشان می دهد که در این زمینه، اتفاق خاصی رخ نخواهد داد.
مسئله حقوق های نجومی یکی از مسائلی بود که در دولت آقای روحانی مطرح شد و در واقع واکنش های بسیاری را به دنبال داشت حتی رهبر انقلاب هم نسبت به آن ابراز نگرانی کردند و خواستند تا رسیدگی شده و پاسخ قانع کننده ای به مردم داده شود اما شاهد بودیم که دیوان محاسبات برخی نجومی بگیران را تبرئه کرد. نظرتان در این باره چیست؟ به نظر شما این مسئله چقدر به اعتماد عمومی لطمه خواهد زد؟
متاسفانه مجلس در دو دوره اخیر به جای آنکه به ایفای نقش نظارت خود بر دولت بپردازد به محلی برای بده بستان های سیاسی تبدیل شده و شاید صریح تر آن باشد که بگوییم امروز اکثر نمایندگان تاثیر گذاری خود را برای اصلاح رویه های نادرست دولت از دست داده اند. دیوان محاسبات نیز که در زیر مجموعه مدیریت مجلس قرار دارد همین رویه را دنبال می کند.
اصولا اعتماد عمومی موجب افزایش امید به آینده می شود و دولت مجلس در ۴ سال گذشته، بیشترین لطمه را به این مهم زده اند.
این روزها یکی از مسائلی که به خصوص در حوزه سیاست خارجی مطرح می شود مسئله بازدید از مراکز نظامی جمهوری اسلامی از سوی آمریکا و غرب است. در این باره بفرمایید که آیا این مسئله خواسته فراتر از قوانین بین الملل به شمار می رود یا نه؟ در ضمن بفرمایید که آیا عدم پاسخ مثبت به این خواسته غرب می تواند باعث شود که آنها ادعای نقض برجام را داشته باشند.
متاسفانه علیرغم هزینه های زیادی که در برجام داده شد، دولت نتوانسته حقوق مردم را استرداد نماید. لازم است که مسوولان وزارت خارجه با مشورت دلسوزان داخلی و هم فکری همگان هزینه تخلفات امریکا نسبت به برجام را بالا برده و با اقتدار پاسخ قلدری های امریکا را بدهند. به نظر می رسد امریکا و اروپا بازی را شروع کرده اند که قصدشان باج خواهی بیشتر از ایران است. اکثریت تحریم های ما توسط امریکا انجام می شود آنگاه بعضی از مسوولان اعلام می کنند اگر امریکا از برجام خارج شود ما با اروپا کار را ادامه می دهیم. نباید گول این بازی را بخوریم. همانطور که قبلا هم مسوولان سیاست خارجی قبلا مدعی شده بودند که در برجام نکاتی گنجانیده شده است که در این مواقع می توان از حقوق ملت دفاع کرد، الان زمان اثبات ادعایشان است. در ضمن بر اساس برجام امریکا هیچ حقی مبنی بر بازدید از مراکز نظامی ندارد و این ادعا فراتر از برجام است.
آیا قصد برگزاری همایش یا کنگره ای از سوی جمعیت ایثارگران با توجه به تغییر دبیر کلی این جمعیت دارید.
در چند هفته آینده یکی از دستور جلسات آتی، برگزاری هفتمین کنگره جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی خواهد بود که در این زمینه کمیته محتوایی و اجرایی شکل خواهد گرفت و با توجه به زمان بندی که ارایه خواهد شد این کنگره برگزار خواهد شد.
چهارسال گذشته را از نظر عملکرد دولت به خصوص در مسئله اجرای اقتصاد مقاومتی چگونه ارزیابی می کنید به نظر شما دولت تا چه اندازه در بخش های مختلف از جمله وزارتخانه ها در اجرای اقتصاد مقاومتی موفق بود. رهبر انقلاب در دیدار اخیر خود با اعضای کابینه دوزادهم فرمودند که ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی آنطور که انتظار می رفت عمل نکرد البته کارهای خوبی هم داشت اما آنچنان که انتظار بود نتوانست عمل کند. ارزیابی شما از عملکرد ستاد اقتصاد مقاومتی چیست.
متاسفانه دولت دوازدهم به دلیل اینکه صرفا نگاه به خارج داشت و از این نظر هیچ چیزی عاید کشور نشد و با توجه به فرسودگی و ناکارآمدی دولت و بی توجهی به توانمندی داخلی، یکی از بدترین دوران در توجه به مشکلات مردم و اجرای اقتصاد مقاومتی را شاهد بودیم.
به نظر شما قوانین موجود در اسناد بالادستی از جمله برنامه پنجم توسعه در دولت یازدهم چقدر عملیاتی شد؟
آنچه که می تواند رویکرد دولت را اصلاح کند و دولت را در ریل اصلی حل مشکلات اقتصادی قرار دهد توجه اسناد پنج ساله از جمله قانون برنامه پنج ساله و سیاست های کلی نظام است. به نظر بی توجهی جدی در این حوزه شکل گرفته است.
رهبر انقلاب در دیدارشان با اعضای دولت دوازدهم فرمودند آماری که از وضعیت اقتصادی کشور داده می شود از سوی مراکز معتبر است اما این آمار با وضعیت واقعی زندگی مردم منطبق نیست یعنی نشانی از افزایش قدرت خرید مردم و افزایش ارزش پول وجود ندارد که به نظر می رسد جایی از کار مشکل دارد که باید حل شود. به نظر شما کجای کار مشکل دارد که آمارها واقعیت اقتصادی کشور و وضع زندگی مردم را نشان نمی دهد آیا در مسئله ارائه آمار دولت آمار سازی می کند؟
رهبری هیچگاه نهادهای آماری را زیر سوال نبرده اند؛ بلکه دولت ها را به این فراخوانده اند که عملکرد خود را در آمارهای خاص محدود نکنند. بیکاری، رشد اقتصادی با تعاریفی خاص، آمار خاصی ارایه می دهد و این مستلزم آن است تعریفی مبتنی بر واقعیات جامعه خود داشته باشیم. به عبارت دیگر می توان آماری ارائه داد که دروغ نباشد اما شاخص ها و مواردی را بررسی کند که کاربردی نباشد و بیشتر در جهت تبرئه و خوش نشان دادن عملکرد بعضی مدیران باشد. معمولا در این مواقع امار باید صحه گذاری شود و بهترین راه برای این امر بررسی نظر خود مردم و میزان رضایت آنها و مقایسه با نتایج آماری است.
در پایان به عنوان آخرین سوال بفرمایید آیا بنایی برای برگزاری نشست خبری با رسانه ها به عنوان دبیر کل جدید جمعیت ایثارگران دارید؟
تعامل با رسانه ها برنامه همیشگی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی بوده است. دبیر کل، سخنگو و روابط عمومی جمعیت خود را همواره موظف دانسته و خواهند دانست که پاسخگوی طرفداران، منتقدین و رسانه ها باشند حالا شکل آن را می توان در قالب های مختلف تعریف کرد. البته جمعیت بطور منظم با رسانه ها جلسه داشته و در صورت نیاز عزیزان رسانه می توانند با سخنگوی جمعیت آقای دکتر فروزنده در این رابطه نیز مراجعه نمایند.
نظر شما